.Aquarelleren


Aquarel
Tekenen met aquarel is tekenen en spelen met water en kleuren. Je kunt iets op papier zetten met de in de handel te verkrijgen aquarel verf, maar je kunt ook werken met de speciale aquarel potloden of stiften. Hierbij zet je iets op een stuk gestructureerd papier met het potlood of de stift en vervolgens ga je met een penseel en water over het gekleurde vakje heen, waardoor er mooie aquarel effecten ontstaan. Dit zelfde kun je doen met de aquarel stiften, echter wordt het werk hierdoor wel wat grover. Deze stijl noemen we de nat op droog techniek. Andersom is ook mogelijk, de droog op nat techniek. Dan maak je eerst het papier nat en vervolgens ga je er met een droog potlood in werken. Zorg hier wel voor stevig papier, want nat papier is zeer kwetsbaar. Je kunt de tekening ook verwassen. Dit betekent dat de kleuren door gebruik van water mooi in elkaar overlopen, ze vervagen en vermengen met elkaar waardoor schitterende effecten ontstaan.
Wanneer je gaat tekenen met aquarel potloden kun je ook eindeloos combineren met andere materialen, zoals krijt, verf en de normale kleurpotloden. De mogelijkheden voor het aquarel tekenen zijn daarom oneindig.

Copyright © 2023 allesovertekenen.nl - info [at] allesovertekenen.nl - Powered by AHB
allesovertekenen.nl is onderdeel van het netwerk van AHB / art3000
Andere sites van AHB: opplakken.com - poster-lijst.nl - poster-lijsten.nl - wissellijsten.info - posterlijsten.be - kliklijsten.info - fotolijsten.info - art3000.nl - lijstenmakerij.info - schilderijlijst.eu