Cartoons


Leer Cartoons Tekenen

 

Een van de meest bekende en favoriete vorm van tekenen zou cartoons zijn. Deze zijn erg leuk om naar te kijken of te lezen. Als je wilt leren om cartoons te tekenen, zijn hier de fundamentele dingen die je moet weten voor je kunt beginnen met het maken van jouw eigen cartoon.

 

Kies jouw Medium: stilstaand of bewegend?

 

Het medium dat je zou gebruiken is erg belangrijk. Dit zou een effect op de totale impact en uitstraling van jouw werk hebben. Wat is het dat je wilt doen? Wil je gaan voor enkele cartoons of strips zoals die je te zien krijgt op de strip pagina van de krant of wil je een een film op het grote doek hebben? Kiezen zou invloed hebben op hoe je begint. Echter, voor beginners, zou het beter zijn om de film voor later te bewaren!

 

Wie is je hoofdpersoon?

 

Het uitzoeken van een hoofdpersoon. Is het een man of een vrouw? Is het mens of een dier, of misschien een groente? Wat zijn de belangrijkste kenmerken? Meestal hebben cartoons overdreven eigenschappen en negeren andere.

 

Begin met het schetsen.

 

Als je een films storyboard hebt gezien, weet je dat het gewoon een ruwe schets is en een overzicht van wat er zou gebeuren op een bepaalde scene. Het hoeft niet vol te zitten met details. Als je een strip wilt tekenen, zou het beter zijn voor om te plannen wat er zou gebeuren in elk van jouw frames.

 

Ontwikkel je hoofdpersoon.

 

Dit gaat wel tijd kosten. Het is veel beter om op zijn minst iets te tekenen in plaats van gekweld worden over de exacte plaatsing van elke lijn. Probeer naar de Mickey Mouse cartoons van vroeger of zelfs de eerdere afleveringen van de Simpsons te kijken. Probeer deze te vergelijken met het heden en je zult zien dat de emotie van karakters zich in de loop der jaren hebben geevolueerd.

 

Voeg wat Drama toe: Gebruik Emoties!

 

Vergeet niet om emoties toe te voegen aan je hoofdpersoon. Moge het een brutale grijns of opgetrokken wenkbrauwen zijn, welke variatie je op zijn / haar kenmerken zet kan helpen bij het geven van meer karakter, leven en persoonlijkheid. Tenzij je van plan bent om jouw hoofdpersoon om uitdrukkingsloos en stil te maken, het is de moeite waard om deze emoties te geven. Als ze bang of boos zijn, kan je dit benadrukken met behulp van de volgende stap.

 

Voeg wat leven toe: Gebruik kleur!

 

Ervan uitgaande dat je jouw strip op jouw website zou tonen of je het zou afdrukken met jouw kleuren printer, is het het beste om kleur toe te voegen aan jouw werk. Dit zou mensen variatie geven om naar te kijken. Het helpt ook meer leven te geven aan jouw cartoon. Vergeet niet, aangezien cartoons niet altijd de werkelijkheid weergeven, is het geen probleem om een niet-realistische gekleurde karakter te hebben, neem de Pink Panther bijvoorbeeld.

 

Voeg wat Diepte toe: Gebruik Schaduw.

 

Het toevoegen van een paar slagen van schaduw zou een lange weg voor cartoons gaan.De hoofden van jouw lezers zouden de lege hokjes invullen. Dus je hoeftt niet echt elke haarlok te tekenen als je karakter een harig been heeft. Plaats net genoeg strengen en enkele puntjes. Hun fantasie zou het werk doen en de puntjes invullen. In feite is dit zeer effectief en geeft uw lezers de kans om hun verbeelding te ontwikkelen.

 

Voeg Omgeving Toe: Gebruik Een Achtergrond.

 

Net zoals schaduw, vereist dit niet te veel in detail. Het plaatsen van een piramidevormige omtrek als je karakter in Egypte zit is prima. Je hoeft niet de Sphinx te tekenen, tenzij jouw verhaallijn het vereist.

 

Laat hen spreken: Voeg Wat Bijschrift Toe

 

De final touch in het geven van leven aan je personage door deze te laten spreken. Het maakt niet uit of het om een dier of mens gaat. Ze spreken. Bepaal of de tekst in een tekstballon doet of gewoon onder de cartoon doos.

 

Leer Karikaturen Tekenen

 

Karikaturen zijn een van de meest populaire vormen van tekenen. Als je denkt dat deze stijl van tekenen relatief nieuw is, dat is het niet. Deze stijl van tekenen bestaat al eeuwen. In feite, zelfs Leonardi Da Vinci gebruikte het! Dus, als je wilt leren om karikaturen te tekenen, zijn hier de basics die je moet weten.

 

Eraan beginnen

 

Dit zijn in principe portretten die een persoon of ding hun essentie vervormt of overdrijft. Dit gebeurt door een zeer eenvoudig en herkenbaar visuele gelijkenis of beschrijving van iemand door het gebruik van overdrijving simplificatie van verschillende eigenschappen te creëren. Dit kan complimentair, beledigend of beide. Het kan ook een intense politiek doel hebben of gewoon worden getekend voor simpel entertainment. Dat gezegd, bij de algemene definitie van karikaturen is één ding duidelijk hier: het is een zeer persoonlijke vorm van kunst.

 

Een hoger observatievermogen

 

Aangezien het met een zeer hoge mate is gepersonaliseerd, moet je eerst in degene die je zou tekenen goed bestuderen. Als het een persoon is dan moet je erachter te komen wat zijn / haar kenmerken zijn die hem/haar herkenbaar maken. Ga voor dingen die voor de hand liggen. Het deel waarbij observeert is is de sleutel tot het hele werk succesvol maken. Je kunt niet vertrouwen op een patroon bij het tekenen van een karikatuur. Mensen hebben verschillende kenmerken, dat is waarom het toepassen van een sjabloon voor al jouw onderwerpen iets is wat niet aangeraden wordt.

 

Hier is een voorbeeld, misschien heeft jouw vader een grote neus; neuzen zijn hele populaire kenmerken die worden gebruikt in de overdrijving. Kies uit de kenmerken die jouw onderwerp heel herkenbaar zouden maken.

 

Zie het niet aan als een portret

 

Een ding waar je voorzichtig mee moet zijn is het mengen van een portret en een karikatuur. Vergeet niet, deze twee zijn verschillend. Karikaturen zijn over het algemeen cartoon vertolkingen van de onderwerpen die worden getekend. Een portret is een zeer realistisch beeld van een onderwerp. Zodra je begint met het leren hoe deze worden getekend, moet je oefenen met mensen die je persoonlijk kent. Je moet ook voldoende basiskennis van de lay-out van het menselijk gezicht hebben. Je kunt gebruik maken van verschillende technieken, zoals verkorting en proportie. Verschillende technieken in tekenen zijn nog steeds van toepassing in deze stijl.

 

Het zien van Jouw Onderwerp

 

Je moet jouw onderwerp in 360 graden bekijken. Dit betekent dat je hem / haar in verschillende hoeken en situaties moet bekijken. Dit wordt beschouwd als de beste manier om zijn / haar hele gevoel van persoonlijkheid te hebben. Je moet ook kenmerken vinden die je kunt minimaliseren, in plaats van te overdrijven. Niet alle eigenschappen worden overdreven door ze groot maken. Er zijn momenten dat je ze gewoon extra klein moet maken om overdrijving te bereiken. Bijvoorbeeld, als je iemand die een kleine mond heeft zal tekenen, kun je overdrijven door zijn / haar mond nog kleiner te maken dan gebruikelijk. Door dit te doen is het zoiets als omgekeerde overdrijving.

 

Zoek kenmerken om te versimpelen!

Sommige kenmerken versimpelen is een andere techniek om jouw tekening er meer cartoonachtig uit te laten zien. Zo is het haar meestal "versimpeld" omdat je niet echt elke streng wilt bij een karikatuur. Dit minimaliseert het portret-look van jouw foto.

 

De juiste manier om te overdrijven

 

Overdrijf, daar moet je echter niet mee overdrijven. Ga geen kenmerken overdrijven die niet herkenbaar zijn in het echte leven, als je onderwerp geen grote neus heeft, tekenen / haar dan niet met een grote neus. Probeer je te focussen op kenmerken die overdreven kunnen worden zonder dat het jouw onderwerp onherkenbaar maakt.

 

Leer Strips Tekenen

 

Films, Anime, cartoons, en 3D-animaties, dit zijn moderne middelen van entertainment die mensen kunnen kiezen als ze zich vervelen of iets dergelijks. Een heleboel mensen hebben de originele en klassieke vorm van entertainment over het hoofd gezien toen foto's nog de treffer waren. Wat is dit? Strips natuurlijk!

 

Strips waren vroeger de nummer 1 vorm van entertainment, toen televisie nog niet bestond. Het lezen van strips is alsof je een eigen uitgeprinte film hebt. Als je een uniek soort van gevoel voor humor hebt, en je wilt tekenen, waarom niet leren om strips te tekenen? Dit zou zeer gemakkelijk en plezierig zijn op hetzelfde moment!

 

Hier zijn en paar dingen die je moet overwegen als je jouw eigen stripverhaal wilt maken.

 

Wat is het thema van jouw Comic Strip?

 

Voordat je gaat tekenen in kleine dozen, bepaal eerst de aard van de strip die je wilt. Wil je een satirische strip? Wat is het belangrijkste thema? Gaat het over het tiener leven? Gaat het om het getrouwde leven? Hoe zit het met het leven op school? Wie is jouw doelgroep? Gaat het om een super held? Factoren als deze zijn belangrijk.

 

Ga je gang en ga brainstormen. Als je het moeilijk hebt met het uitzoeken van een thema, neem dan inspiratie uit je omgeving. Observeer mensen die je dagelijks of willekeurig tegenkomt. Probeer te komen met iets nieuws, verfrissend, interessant maar toch iets waar iedereen zich aan kan relateren. Dit zou een goede basis van je hele strip zijn.

 

Karakters

 

Je moet ook een karakter line-up hebben. Je hebt een hoofdpersoon en een aantal ondersteunende karakters. Probeer de persoonlijkheid van elk karakter goed op kaart te brengen. Maak hun profiel, zodat ze uniek ten opzichte van elkaar kunnen zijn, maar je moet ook een werkrelatie voor hen allen hebben bepaald. Je hoeft niet echt een lange lijst van personages te creëren. Wees gereed met je hoofdpersoon en je groepje andere karakters. Je kunt altijd een nieuw karakter toevoegen aan de bende in de toekomst, als je eenmaal een nieuw idee hebt.

 

Ga nu oefenen om je karakters te tekenen. Teken ze met verschillende soorten gezichtsuitdrukkingen en acties.

 

Vind Een Setting

 

Je moet ook beslissen over een specifieke setting. Zou het tijdens de Jura-tijdperk zijn zoals in de Flintstones? Zou je willen dat het in een middelbare school is, net als Archie? Wil je jouw eigen denkbeeldige stad, zoals Gotham City in de Batman comics hebben? Het hangt allemaal af van je fantasie. Zodra je al deze dingen geregeld hebt, is dat de enige keer dat je kan beginnen met tekenen.

 

Teken je Panel

 

Het paneel heeft betrekking op het aantal dozen dat in een strip gaat. Je kunt drie of vier dozen hebben voor korte strips die meestal slechts één scène laten zien of je kunt honderden hebben die veel pagina's innemen om een heel verhaallijn te dekken.

 

Je kunt beginnen met een korte verhalen, net als degene die je ziet op de strip pagina van uw krant. Zorg ervoor dat je een plot voor de scenes hebt, samen met de dialogen die je in gedachten hebt. Begin te plannen hoe je jouw karakters in de vakken laat passen, en teken ze vervolgens. Zet spraak wolken of dozen neer en noteer hun tekst of gedachten.

 

Zodra je tevreden bent met je tekening, zet je het in inkt en wis je de schets. Voeg wat kleur toe als je wilt, en je bent klaar!

 

Leer Disney Tekenen

 

Disney-figuren zijn de meest populaire stripfiguren over de hele wereld. Mannen, vrouwen en kinderen houden allemaal van hen. Van films tot andere verzamelobjecten, zijn deze personages een belangrijk onderdeel in de samenleving en zal het nog steeds zo blijven voor de toekomstige generatie.

 

Het beste ding over deze personages is dat ze gemakkelijk te tekenen zijn. In feite kunnen zelfs kinderen ze tekenen. Van de wereldberoemde muis tot de intergalactisch beroemde Stitch, noem het en je kunt het tekenen! Hoewel je door naar ze te kijken op televisie, je misschien zou denken dat ze ingewikkeld zijn om te tekenen, moet je niet worden ontmoedigd. Als je echt wilt leren om Disney-figuren te tekenen, is een beetje oefening en liefde voor je karakter alles wat je nodig hebt! Wie weet, misschien zal je op een dag één van hun animators zijn?

 

Materialen

 

Je hebt een paar materialen nodig voordat je begint. Pak een potlood, gum en een set van kleur materialen. Het hangt af van jouw voorkeur op de vraag of je het zou willen werken met stiften, wasco of kleurpotloden. Kies uit een karakter en zet een foto van hem of haar klaar. Het is mogelijk voor je om alle personages te leren. Echter, het is het beste dat je voor het eerst op slechts één concentreert, want je bent nog aan het begin stadium. Zodra je een beeld hebt dat niet te klein en niet te groot is om mee te werken met hebt gevonden, dan kun je beginnen met tekenen.

 

Plannen

 

Ten eerste moet je de kenmerken van je karakter plannen. Probeer op basis van de foto die je hebt de basisvormen van je karakters kenmerken te vinden. Begin met het tekenen van een ovaal die relatief zijn ten opzichte van de basisvorm en de grootte van zijn lichaam, hoofd en ledematen. Het is sterk afhankelijk van wat je karakter zou moeten doen. Op basis van dit, plaats je de ovalen naar de plek waar jij wilt dat de lichaamsdelen van je karakter zitten. Het is aangeraden dat je begint met het hoofd. Te beginnen met de gelaatstrekken

 

Beginnen met het plaatsen contouren van de verschillende gelaatstrekken. Zorg ervoor dat ze in de juiste verhouding zijn. In het algemeen, hebben Disney-figuren amandel- of ovale ogen. Zorg ervoor dat je de juiste vorm kiest voor de basisfuncties, aangezien dit het belangrijkste is. Dit zijn onder meer: ogen, neus en mond. Probeer nog niet te veel in detail te zetten.

 

Vorm het Lichaam

 

Begin met het tekenen van het lichaam. Zorg ervoor dat je afgeronde lijnen gebruikt. In het algemeen, als je personage een vrouw is, moet je de bovenkant van de borst en heupen groter en ronder tekenen in vergelijking met de taille. Als het een man is, zijn de schouders het belangrijkste. Dus teken die het grootste.

 

Voeg ledematen en Handen toe

 

Voor de armen en benen, teken ze door ovale vormen te creëren. Doe dit voor zowel de bovenste en onderste ledematen. Voor de knie teken je een cirkel tussen de ovalen van het boven- en onderbeen. Sluit al deze eenvoudige vormen met behulp van ronde lijnen.

 

Teken de handen. Maak een afgerond vierkant dat drie ovalen op de top heeft, met 2 aangesloten ovalen aan de zijkant, dit wordt de duim. Teken de voeten door een basisvorm voor een schoen te maken. Je kunt ook creatief zijn en hem / haar op blote voeten tekenen. Sluit alle ovalen door het gebruik van ronde lijnen. Maak de omtrek glad en wis onnodige onderdelen.

 

Kleur Het!

 

Gebruik je kleur materialen en kleuren je tekening in. Kijk naar de foto voor kleur referentie.

 

Leer een Konijn Tekenen

 

Konijntjes zijn schattige wezens die een geliefd onderwerp van kunstenaars zijn geworden. Zij worden ook als uitdagend gezien. Er zijn verschillende manieren om een konijn te tekenen. Als je wilt leren om een konijn te tekenen, zijn hier enkele van de basisprincipes die je moet moet weten.

 

Het tekenen van een Konijntje met de rug naar jou toe

 

Een van de makkelijkste vormen van konijntjes zou degene die zijn rug naar jou toe heeft zijn. Dit is ideaal voor zeer jonge kinderen. Om te beginnen, gebruik een potlood om twee cirkels bovenop elkaar te tekenen. Dit zijn het hoofd en het lichaam van het konijn. Maak de cirkel aan de onderzijde twee keer de grootte van de cirkel bovenop. Ze moeten ook met elkaar overlappen, ongeveer 1/3 van de bovenste cirkel.

 

Wis het onderste deel van de kop, zodat het lijkt op twee dichte cirkels op elkaar. Voeg een kleine cirkel in het onderste gedeelte van het lichaam toe. Dit is de staart. Voeg vervolgens twee oblongs toe op de top van het hoofd. Nu heb je de oren en de tekening is voltooid. Je kan kleur toevoegen als je wilt. Voor de kinderen om te oefenen, kunnen ze veel konijntjes bij elkaar tekenen.

 

Een Slecht Konijn Tekenen

 

De meeste konijnen worden afgeschilderd als lief en schattig. Echter, zal je deze keer een slecht konijn tekenen, om dingen interessanter te maken.

 

Maak eerst het gezicht. Dit heeft onder meer afgeronde wangen, een paar ogen, en een schattige kleine knop neus. Om je personage een kwaad en grungy look te geven, moet je een aantal aanpassingen maken met de gelaatstrekken. Dit kan worden bereikt door de ogen bedreigend en schuin te tekenen. Je kan ook de tanden een beetje puntig maken om het een beetje enger dan het gebruikelijke konijn met vooruitstekende tanden te maken.

 

Voeg de oren en andere lichaamsdelen toe. De oren moeten lange cilindrische dingen zijn, die uit de top van het hoofd komen. Ze kunnen rechtop in de lucht steken of mooi bij de hoeken worden gebogen. Het lichaam moet worden afgerond, omdat ze meestal mollig zijn.

 

Maak het lichaam af. Doe dit door een ronde, dikke lijn te tekenen, dit wordt het achterbeen. Zorg ook voor 2 dunnere benen en plaats deze in de voorkant van de borstkas. Tot slot, vergeet niet de gezwollen staart aan de achterkant het lichaam te tekenen.

 

Verfijn jouw werk door fijnere details toe te voegen. Voeg een paar lijnen op de staart en onder de oren toe zodat het lijkt alsof jouw konijn echt vacht heeft. Vergeet niet om snorharen toe te voegen. Je kan deze direct en alert maken of krom doen voor een grungy look. Voeg vervolgens de hazentanden toe. Aangezien jouw konijn kwaadaardig is, kun je hem scherpe tanden geven in plaats van ronde tanden. Dan ben je klaar!

 

Het tekenen van een schattig konijn

 

Als j een traditionele, schattige versie wilt tekenen, volg je dezelfde stappen als het tekenen van een slechte konijn. Echter, dit keer, moet je ervoor zorgen dat de kenmerken schattig zijn en niet eng. Weg met de hoektanden of scheve tanden. Rond is de beste keuze.

 

Andere kenmerken, zoals de ogen en oren moet een leuke aantrekkingskracht hebben. Geen schuine ogen, in plaats daarvan maak je ze rond. Voeg wat glans toe door witte vlekken op de zwarte gedeelte van de ogen te plaatsen. Voor de oren, probeer ze wat ronder te tekenen in plaats van hoekig. Voeg een wortel en een strik om de nek en oren toe voor extra schattigheid.

Copyright © 2023 allesovertekenen.nl - info [at] allesovertekenen.nl - Powered by AHB
allesovertekenen.nl is onderdeel van het netwerk van AHB / art3000
Andere sites van AHB: opplakken.com - poster-lijst.nl - poster-lijsten.nl - wissellijsten.info - posterlijsten.be - kliklijsten.info - fotolijsten.info - art3000.nl - lijstenmakerij.info - schilderijlijst.eu