.Krijt


Krijtsoorten
Krijt wordt gemaakt door diverse grondstoffen en een bindmiddel met elkaar te vermengen. Bij het branden worden de verschillende hardheidsgraden bereikt. Een lage temperatuur en een korte brand duur leveren een vrij zacht materiaal op. Hoe langer de brand duur en hoe hoger de temperatuur is, hoe harder het krijt wordt en hoe donkerder de kleuren.
Er zijn diverse soorten krijt. Ten eerste kennen we het softpastel, dit krijt is in vele kleuren te verkrijgen, is zacht en stuift wanneer je ermee werkt. Je kunt met softpastel prachtige kleuren ontwikkelen door verschillende tinten over elkaar uit te vegen. Het is verstandig tussendoor te fixeren, zodat je niet alles uitveegt. Daarnaast zijn er de oliepastels, dit is een zeer vette krijtsoort. Het is een zacht materiaal en zeer gevoelig voor warmte. Oliepastels kunnen over elkaar heen worden gezet en geven een heldere kleur. Je kunt met deze krijtsoort ook zeer mooie schilderachtige effecten bereiken. Ten derde kennen we nog het waskrijt, ook wel vetkrijt genoemd. Deze zijn er ook in talloze kleuren en werden in het verleden veelal door kinderen gebruikt. Echter de laatste jaren wordt er ook steeds vaker door kunstenaars mee gewerkt, omdat er mooie kunstwerken mee gemaakt kunnen worden. Je kunt er prachtige kleurmeningen mee maken. Vernissen is niet echt noodzakelijk, omdat waskrijt veeg- en watervast is. Naast al deze krijtsoorten zijn er nog krijtsoorten in potlood- en stiftvorm verwerkt. Dit is erg handig voor het aanbrengen van details.

Copyright © 2024 allesovertekenen.nl - info [at] allesovertekenen.nl - Powered by AHB
allesovertekenen.nl is onderdeel van het netwerk van AHB / art3000
Andere sites van AHB: opplakken.com - poster-lijst.nl - poster-lijsten.nl - wissellijsten.info - posterlijsten.be - kliklijsten.info - fotolijsten.info - art3000.nl - lijstenmakerij.info - schilderijlijst.eu