.Grafiet


Grafietsoorten
De grafietpotloden worden vervaardigd uit donkere klei en fijn grafietpoeder. Met bindmiddelen worden deze grondstoffen tot een zeer fijne pasta verwerkt, waardoor het grafiet met de klei wordt vermengd. De hardheid wordt bepaald door het percentage klei dat in het grafietmengsel aanwezig is en door de duur van de baktijd. De potloden zijn er in de H- en B- soorten en zijn voorzien van een cijfer. De H- soorten hebben een harde hardheidsgraad, waarvan 9H het hardste potlood is. De B- soorten hebben een zachte hardheidsgraad, waarvan 9B het zachtste is. De H- soorten worden veelal gebruikt voor het technisch tekenen en de B- soorten voor het creatief tekenen.
Naast de grafiet potloden zoals de schets- en vulpotloden zijn er nog de grafiet stiften en grafiet aquarelpotloden. Met grafietpotloden kan op verschillende manieren gewerkt worden. Door druk uit te oefenen op het potlood ontstaan toonverschillen en met de vinger kan een stukje arcering tot een egale toon worden gewreven. Je kunt water gebruiken bij het tekenen met het grafiet aquarel potlood, zodat er mooie verwassingen en kleuren ontstaan.

Copyright © 2024 allesovertekenen.nl - info [at] allesovertekenen.nl - Powered by AHB
allesovertekenen.nl is onderdeel van het netwerk van AHB / art3000
Andere sites van AHB: opplakken.com - poster-lijst.nl - poster-lijsten.nl - wissellijsten.info - posterlijsten.be - kliklijsten.info - fotolijsten.info - art3000.nl - lijstenmakerij.info - schilderijlijst.eu