.Tekenpapier


Papiersoorten en hulpmaterialen
Welk papier je het beste kunt gebruiken, hangt af van het materiaal waar je mee werkt. De dikte van het papier wordt in grammen weergegeven en het papieroppervlak kan glad, ruw of gestructureerd zijn. Daarnaast is er een scala aan kleuren.
Het originele tekenpapier is glad en in een groot aantal gramsgewichten verkrijgbaar. Voor het werken met houtskool of krijt kun je het beste papier gebruiken met een ruw gestructureerd oppervlak. Wanneer je met inkt aan de slag gaat, gebruik je over het algemeen glad papier en voor aquarel of ander soort verwassen tekeningen is redelijk sterk verlijmd papier verkrijgbaar met verschillenden oppervlaktestructuren. Er zijn dus tal van soorten papier te verkrijgbaar van goedkoop tot duur. Ontdek zelf waarmee je het lekkerste werkt.
Als hulpmaterialen voor je tekening kun je gebruik maken van de puntenslijper of een mesje, een gum, penselen, tissues, fixatief en water.

Copyright © 2024 allesovertekenen.nl - info [at] allesovertekenen.nl - Powered by AHB
allesovertekenen.nl is onderdeel van het netwerk van AHB / art3000
Andere sites van AHB: opplakken.com - poster-lijst.nl - poster-lijsten.nl - wissellijsten.info - posterlijsten.be - kliklijsten.info - fotolijsten.info - art3000.nl - lijstenmakerij.info - schilderijlijst.eu