.Figuratief werken


Figuratief
Tekenen op figuratieve wijze is niets anders dan leren kijken naar het object wat je op papier wilt zetten. Je gaat een afbeelding, een figuur of voorwerp natekenen op de realistische wijze. Dit kan je huisdier of een fruitschaal zijn, maar ook een plaatje uit de natuur. Op welke manier je dit op papier over wilt brengen ligt aan het materiaal. Je kunt kiezen voor zwart wit potlood of houtskool, maar je kunt ook mooie tekening maken met de verschillende soorten pastelkrijt. Belangrijk bij het figuratieve tekenen is kijken naar de werkelijkheid, het stimuleren van de verbeelding en het anders leren aanschouwen van de dingen. Wie goed leert kijken, kan tekenen. Een mooi voorbeeld hiervan is ook het portret en figuur tekenen, ook wel het modeltekenen genaamd. Kijken naar de vorm van iemands gezicht en lichaam, de uitstraling en de schaduw partijen.Leer een Hoofd Tekenen

 

In staat zijn om een gezicht te tekenen wordt beschouwd als een regelrecht talent door velen. Dit soort talent wordt ook bemeesterd door veel kunstenaars. Toch zou de mogelijkheid om een realistisch gezicht te tekenen iets heel anders zijn. Als je wilt leren om gezichten te tekenen, dan is de realistische methode de beste manier om het te doen.

 

Plannen

 

Hoewel het complex mag lijken, het opstellen van gezichten is heel simpel. Net als bij elke vorm van kunst, zijn er enkele fundamentele richtlijnen die je kunt volgen en gebruiken. Één daarvan zou het in kaart brengen zijn. Als je realistische wilt leren tekenen, moet je in staat om het gezicht correct in kaart te brengen. Dit is noodzakelijk, voordat je zelfs begint aan het toevoegen van fijnere details.

 

Je moet niet alleen gelijk het gezicht van jouw model kopieeren alsof het aantal een lijnen zijn op een kinder kleurboek. Bepaalde voorbereidende stappen zijn nodig als je wilt dat jouw tekening vorm, structuur, diepte en een overtuigende uitstraling heeft.

 

Het ei

 

Je kunt het in kaart brengen beginnen met behulp van de ei-techniek. Doe dit door een ovaal te tekenen die de vorm van een ei heeft. Probeer om het midden te vinden en trek daar een lijn naar beneden. Let goed op deze lijn. Het is een zeer belangrijke mijlpaal voor je in jouw teken-proces. Het dient als jouw middenpunt, zodat je de neusbreedte, ruimte tussen de ogen, ruimte tussen de wenkbrauwen, enz. kan meten. Aangezien dit een schets is, moet je proberen lichtjes te tekenen met je potlood.

 

Na het verticaal scheiden van de bovenste helft van het ei in twee delen moet je nog een keer scheiden zodat je 3 gelijke delen hebt. Doe dit door 2 horizontale lijnen op het lichaam van je ei te plaatsen. Deze drie gebieden zijn belangrijke aspecten van het gezicht om het af te kunnen bakenen. Doe je best om ze gelijkmatig geproportioneerd te houden.

 

Het bovenste deel van het ei zou het bovenste gedeelte van de haarlijn van het onderwerp worden. Het laagste deel van dat gebied zullen de wenkbrauwen van het onderwerp worden. Vervolgens zal het middelste gedeelte het gedeelte van het gezicht vanaf de wenkbrauwen worden tot aan het onderste deel van de neus. Tenslotte wordt het derde gebied toegewezen voor de onderkant van de neus, lippen en rand van de kin.

 

Notities over Maten

 

Er zijn ook enkele algemene richtlijnen voor het meten en proporties van gelaatstrekken. Zo zouden 2 van de genoemde ei segmenten die zijwaarts gedraaid zijn, de zijdelingse meting zijn, te beginnen van de ene wang naar de andere. Je moet ook rekening houden met de meting van de ogen. Zorg ervoor dat de grootte van een oog gelijk is aan de ruimte tussen beide ogen. Je moet ook controleren of de neusvleugels correct in positie zijn met de ooghoeken.

 

Nu moet je je gaan richten op het onderste segment van het ei. Als je dit door de helft deelt, door het gebruik van een horizontale lijn, zou je de lijn krijgen die dient als de onderkant van de onderlip van het onderwerp. Als je de lippen al hebt getekend, kijk dan naar de hoeken. Zorg ervoor dat ze zijn afgestemd op de pupil van elk oog.

 

De oren moeten zichtbaar kunnen zijn, zelfs als je een vooranzicht tekent. Dit komt omdat ze niet gewoon plat zitten aan de kant van je hoofd. Als een soort van aanwijzing, kun je gewoon op zoek gaan naar de middellijn van het middensegment van het ei.

 

Wees echter voorzichtig dat je niet te grote oren tekent. Ze moeten alleen uitsteken tot aan de middenlijn van het ei tot de neusvleugel.

 

Leer Ogen te Tekenen

 

Net als bij alle andere kenmerken van een menselijk gezicht, is het belangrijk dat je geen vooropgezette ideeën tekent die je misschien hebt met betrekking tot de ogen. Aangezien er wordt gezegd dat de ogen de ramen naar de ziel van een persoon zijn, hetzegtt veel over de persoonlijkheid en de emotionaliteit van het onderwerp. Het is dus erg belangrijk dat je het gewoon tekent op de manier hoe het is. Er zijn een heleboel dingen die je kunt weten over de verschillende delen van het menselijk oog. Echter, hier zijn enkele van de fundamentele richtlijnen die je zou ervoor zorgen dat je leert de ogen correct te tekenen.

 

Complexiteit En Delen

 

Evenals oren, zijn de ogen te complex qua vorm. Dus je moet geduld hebben bij het tekenen. Neem de tijd om het af te maken en probeer het zo realistisch mogelijk te maken. Let op de belangrijke delen van het oog. Hier zijn er een aantal:

 

- wenkbrauwen
- oogbol
- oogleden
- wimpers
- pupil
- iris
- Omringende botstructuur

 

Botstructuur

 

Voor de grove structuur van het oog, moet je ervoor zorgen dat het oogbol diep in de binnenkant van de oogkas zit. Zorg er ook voor dat de oogkas een uitstekende rand op zijn top heeft. Dit is waar de wenkbrauwen worden geplaatst. Je kunt gewoon met je vinger langs jouw eigen oogkas om een goed beeld te krijgen van welke vorm het moet hebben. Het heeft een iets rechthoekige vorm, hier teken je het oog.

 

Oogbol

 

Je moet de oogbol een bolvormige en grote uitstraling geven. Aan de voorkant zou een eivormig, uitstekende uitstulping zijn. Dit is waar de lens zich zou bevinden. Boven op de oogbol kun je de oogleden vinden. Ze zijn gespannen over de bovenkant van de oogbol. In de tekening, is het belangrijkste deel van de oogbol het witte gedeelte van het oog. In werkelijkheid zijn deze niet echt een zuivere witte kleur. Ze hebben ook schaduwen in hen. Dus vergeet niet dat de vorm die je wilt hebben een bol moet zijn. Probeer een bol met wat schaduw te tekenen zodat het een realistisch oogbol wordt.

 

Oogleden

 

De oogleden zijn bovenop de oogbol uitgerekt. Dus dan geeft de kromming van de oogbol de oogleden hun vorm. Je moet deze factor onthouden en begrijpen. Het is ook van groot belang dat je de kromming van het ooglid precies vastlegt. Let op dat deze over het algemeen de kromming van de oogbal volgen.Elke keer dat de oogleden worden teruggetrokken, hebben ze een duidelijk zichtbare plooi die nauwkeurig moet worden gemaakt.

 

Ten slotte, zie de vreemde kleine vorm gelegen aan de binnenhoek van je oog, waar de onderste en bovenste oogleden sluiten. Zorg ervoor dat je deze vorm tekent zoals hoe je het ziet bij jouw onderwerp.

 

Wimpers

 

Zorg ervoor dat de wimpers ontspruiten uit de oogleden en niet ergens anders uit het oog. Deze groeien meestal in groepjes. Dus teken ze op die manier. Neem de tijd om te kijken hoe ze groeien en de richting waarin ze gaan. Let op dat er een verschil in grootte is tussen de wimpers op het onderste ooglid ten opzichte van het bovenste. Die op het bovenste ooglid zijn groter. Omdat uit een klomp komen, zijn ze meestal ook verstrikt.

 

Leer Mensen Tekenen

 

Menselijke figuren tekenen wordt beschouwd als het moeilijkste voor kunstenaars om te doen. Dit is omdat er geen algemene manier is om het te tekenen. De menselijke figuur is uniek voor ieder persoon. Vandaar dat het creëren van een replica via pen en papier complex zou kunnen zijn. Desondanks, met enige oefening, kun je nog steeds leren om mensen te tekenen.

 

Leer Proporties

 

Een van de meest voorkomende fouten bij het tekenen van mensen zijn de verhoudingen. Je moet hier goed op letten bij het tekenen. De ideale verhouding voor een mannen figuur zou 7 hoofden zijn. Hier zijn enkele van de andere belangrijke verhoudingen die je moet onthouden, alle van hen zijn 2 hoofden lang:

 

1. Vanaf het midden van de knieschijf naar de onderkant van de voet

 

2. De bovenkant van het dijbeen naar de hele knieschijf.

 

3. De grootte van de elleboog tot de vingertoppen.

 

4. Het sleutelbeen tot aan de navel.

 

5. De borst breedte tot elk einde van de schouder.

 

Observatie

 

Naast het beheersen van de vaardigheid van het verhouden, moet je ook leren om te observeren. Je kunt een perfecte tekening hebben als je leert om gezichten en mensen te observeren. In staat zijn om te observeren en goed te kunnen bekijken kan in de lange termijn nuttig zijn voor je artistieke verbetering.

 

Stel jezelf vragen als: Was je in staat om de juiste omtrek van het oog van jouw model te zien? Wat is de dikte van de omtrek? Hoe zit het met de wenkbrauwen? Is de kin op de juiste plaats? Heb je de hals een maatje groter getekend dan hoe het zou moeten zijn? Neem een kijkje op jouw tekening. Is het een echte weergave van hoe jouw model eruit ziet? Heb je iets gemist? Neem opnieuw een kijkje.

 

Nauwkeurige observatie is nodig als je echt wilt leren om mensen te tekenen. Om dit te doen, moet je voorzichtig zijn bij het observeren.

 

Druk Emoties Uit

 

Om je werk realistisch te maken, moet ook het uitdrukken van emoties realistisch getekend worden. Vergeet niet om extra inspanning te geven bij het tekenen wenkbrauwen, ogen en de mond. Dit zijn de 3 gebieden die worden gebruikt om de emoties van je personage uit te drukken.

 

Bijvoorbeeld, als je ogen tekent, bedenk dan dat het oog oppervlak vochtig is en dat het licht reflecteert. Om dit soort effect te bereiken, moet je proberen om kleine witte stippen toe te voegen op het zwarte gedeelte van de ogen. Dit zou je personage meer aantrekkelijk en levendig maken.

 

Begin Groot

 

De truc om figeren precies goed te tekenen is dat je groot moet beginnen. Probeer de brute delen van het lichaam eerst te tekenen. Zo kan de verhouding worden bevestigd. Nadat je de grotere delen van het lichaam hebt getekend, zou dit het goede moment zijn om de details toe te voegen. Dus, ogen en andere ingewikkelde functies worden toegevoegd op het laatste deel van uw werk.

 

Werk met omgeving

 

Je moet ook een goede kennis hebben van de omgeving waar karakter in is. Bijvoorbeeld, als je figuur naast het raam zou zijn, dan moet je weten hoe licht op het lichaam valt. De verlichting zou zeker een verschil maken, vooral op de nuances van jouw tekening.

 

Je moet ook in staat zijn om de omgeving te tekenen. Is het binnen of buiten? Als het binnen is, voeg dan een aantal huis meubels of accessoires toe. Als het buiten is, plaats dan een paar dingen waardoor het op de buitenwereld lijkt, zoals bomen en lantaarnpalen.

 

Leer Dieren Tekenen

 

Dieren zijn één van de meest voorkomende dingen die je kunt zien, ongeacht waar je vandaan komt. Hierdoor zijn ze een geliefd onderwerp van kunstenaars van alle soorten. Dit is zeer duidelijk met de verzamelde werken in de geschiedenis waarin verschillende dieren uit de hele wereld van verschillende periodes in de tijd worden tentoongesteld. Daarom is dieren tekenen een van de meest populaire vormen van kunst.Een ingewikkelde Kunst

 

Als je wilt leren om dieren te tekenen, moet je begrijpen dat dit een ingewikkelde vorm van kunst is. Vergeet niet dat jouw onderwerp hier een levend wezen is. In feite is de complexiteit van deze vorm van kunst vergelijkbaar met die van een menselijk figuur. Je moet niet alleen de vorm van het dier te schilderen, maar ook de essentie goed weergeven. Echter, het probleem hier is dat, in tegenstelling tot mensen, je niet echt tegen een dier kunt zeggen het altijdstil moet zitten totdat je je tekening hebt voltooid. Dus je hebt meer fantasie nodig.

Hier zijn enkele van de andere dingen die je moet weten bij het tekenen van dieren.

 

Wees Creatief Omdat ze uniek zijn!

 

Het is belangrijk voor je om extra creatief te worden bij het tekenen van een dier. Dit komt omdat ze niet altijd hetzelfde zijn. Elk van hen is uniek. Dus, je moet elk dier benaderen op een andere manier. Dit verschil in benaderen is belangrijk in alle aspecten.

 

Zo kan de manier waarop je ze fysiek zou benaderen verschillend zijn. Je kunt ze bekijken vanuit de verte zonder opgemerkt te worden of een persoonlijke close-up ontmoeting hebben, of zelfs een een-op-een speelsessie hebben. Verschillende manieren om op dieren te stuiten hebben een duidelijke uitkomst op de tekening.

 

De manier waarop je een dier tekent kan ook anders zijn. Ze kunnen op verschillende manieren worden getekend. Je kunt ervoor kiezen om ze af te schilderen als cartoons. In feite kunnen ze er zelfs uit komen als een simpele lijn of krul. Je kunt ook kiezen voor een veel realistischer portret. Het hangt allemaal af van jou.

 

Eerst Observeren, Daarna Tekenen

 

Voordat je aan je tekening kan beginnen, is het noodzakelijk dat je eerst jouw onderwerp observeert. Het is het beste om ze in hun natuurlijke omgeving te zien. Als je een live ontmoeting niet kunt vinden dan kun je altijd kiezen voor video's. Je kunt ook kijken naar foto's of boeken. Als je dit doet, zul je merken dat er talloze stijlen waarin een soort dier kan worden getekend. Hoewel het mogelijk is om veel stijlen te beheersen, is het nog steeds het beste dat je concentreert op een stijl en hiervan jouw niche maakt.

 

Om jouw niche te vinden, is het slim om een verscheidenheid aan materialen te verzamelen. Door dieren in hun verschillende vormen te zien, wordt je blootgesteld aan hun basisvormen. Wil je precies de basisvormen van jouw gekozen dier kennen, dan is de beste manier om dit te doen door een kopie te maken van een foto. Zodra je een kopie hebt, moet je beginnen met het tekenen van de fundamentele vormen die je ziet. Merk op hoe de buitenste lijnen erin slagen om al deze vormen samen te brengen en om het dier te vormen.

 

Begin met de Basis!

 

Het is het beste dat je vanaf de basis begint. Na het tekenen van de basisvormen, kun je het opbouwen door het gebruik van lagen. Begin met het toevoegen van details door schaduw en weet welke dierlijke spieren belangrijk zijn die het handelsmerk van het onderwerp zijn geworden. Blijf oefenen en je zult in staat zijn om jouw tekening te perfectioneren in een mum van tijd!

Leer Honden Tekenen

 

Honden zijn erg lieve wezens. Dit is de reden waarom ze zijn uitgegroeid tot een favoriet van kunstenaars om te tekenen. Er zijn verschillende manieren waarop je een hond kunt tekenen, want er zijn ook verschillende soorten honden. Er zijn echter nog steeds de algemene factoren die je moet overwegen bij de opstelling ervan. Hier zijn de dingen die je moet weten als je wilt leren om honden te tekenen.

 

Het tekenen van een Cartoon-achtige Hond

 

Als je kinderen gaat leren om te tekenen, is een van de beste onderwerpen om mee te beginnen een hond. Dit komt omdat kinderen houden van honden en ze zijn goed bekend met hoe men eruit zou zien. Voor de kinderen, zou een cartoon hond precies goed zijn.

 

Basis Lichaamsdelen

 

Ten eerste moet je vier cirkels tekenen. Zet twee cirkels op elkaar, deze overlappen elkaar met ongeveer 1/3. Maak de bovenste cirkel de kleinste en hoe verder je naar beneden gaat, moet je ervoor zorgen dat de volgende cirkel iets groter is dan de vorige. Lijn ze verticaal uit. Maar plaats de tweede cirkel van boven een beetje naar links. De bovenste cirkel is het hoofd van de hond. De tweede, die is gecentreerd is de snuit. De laagste twee zijn het lichaam van de hond.

 

Voeg wat Oren Toe

 

Teken de oren. Kies een plek op het rechterboven gedeelte van het hoofd en trek een scherpe driehoekige boog naar buiten. Vanaf hetzelfde punt trek je een andere driehoekige boog, maar dit keer een beetje hoger dan de vorige. Sluit ze af met een gebogen lijn. Dit is het rechter oor van de hond. Doe hetzelfde aan de linkerkant. Zorg er deze keer voor dat de boog naar de linkerkant gaat.

Voeg Ogen Toe

 

Geef de hond ogen. Teken twee kleine cirkels binnen het hoofd en zowat boven de snuit. Dit zijn de ogen. Voeg twee halve cirkels boven en rondom de ogen toe. Deze zouden dienen als wenkbrauwen. Als je een gelukkige hond wilt, dan moet je de halve cirkels een beetje hoog en boogachtig houden voor een heldere dispositie. Echter, als je wilt dat je hond verdrietig is, vervang je deze bogen met diagonale lijnen die in de richting van het midden gaan. Als je wilt dat hij gek is, vervang de bogen dan met slechts één lange zigzaggende lijn over het voorhoofd.

 

Geef hem een neus

 

Teken nu nog een kleine cirkel die concentrisch is met de tweede cirkel, dat is degene die zou opvallen als de snuit van de hond. Dit is het puntje van je hond zijn neus. Plaats de punt een beetje uit het midden naar links.

 

Voeg de poten toe

 

Teken zijn poten. Deze hond is in principe in een zittende positie. Dus de voorpoten zijn recht, terwijl zijn achterste poten moeten worden gevouwen. Leg deze op de laagste cirkel. De achterpoten moeten uitsteken vanaf beide zijden van het lichaam, terwijl de twee voorste poten allebei het middengedeelte van de laagste cirkel bezetten. Vergeet niet om hem onderpoten te geven. Zet de onderpoten op het einde van de poten door een dikke "m"-achtige figuur te tekenen en sluit deze af op het onderste gedeelte.

 

Voeg een paar Details toe en maak het schoon

 

Voeg de details van het lichaam toe, zoals de nek en de mond. Voor de hals moet je de juiste hoek vinden waarin je een enigszins diagonale lijn van de snuit-cirkel naar het bovenlichaam of 3e cirkel kan creëren. De mond moet onder de neus. Ten slotte moet je het opschonen door het wissen schets lijnen die niet echt nodig zijn voor het lichaam van uw hond.

 

Leer Vlammen Tekenen

 

Vuur is één van de mooiste thema's die kunstenaars van alle media kunnen hebben. In staat zijn om het te tekenen met evenveel nabijheid, schoonheid en tederheid zoals bij de echte vorm wordt beschouwd als een hele uitdaging en prestatie voor vele kunstenaars. In feite, veel mensen zeggen dat als je eenmaal leert om een vlam te tekenen, je enigszins bereid bent om wat meer ingewikkelde onderwerpen te tekenen.

 

Wat de meeste aspirant-kunstenaars niet weten is dat het tekenen van een vlam eenvoudig zou kunnen zijn. Er moet gewoon veel nauwkeuriger geobserveerd worden in vergelijking met het tekenen van stilleven objecten zoals stoelen of tafels. Dus, hier is de basis van wat je moet weten om te beginnen met het tekenen van een vlam.

 

Krijg Inspiratie

 

Vuur is een element van de natuur die zowel magisch en grillig is. Het kan echt verslavend en ontspannen zijn om alleen maar staren; dus als je het wilt tekenen, dan is er geen betere manier om te beginnen om wat inspiratie te verkrijgen. Nee, je hoeft niet het hele huis te verbranden en kijken hoe de vlammen omhoog gaan. Een lucifer of aansteker zou genoeg zijn. Licht de lucifer op en kijk naar de vlam voor een bepaalde tijd. Probeer om het beeld in je hoofd te houden, net als een film die blijft afspelen.

 

Geef het wat vorm!

 

Je moet eerst beslissen welke vorm de vlam moet zijn. Probeer je op dit punt niet te veel in de details van jouw onderwerp of andere ingewikkelde elementen te verdiepen. Denk maar aan de vorm. Begin je verbeelding te gebruiken door het visualiseren van een vorm.

 

Over het algemeen beginnen de meeste aspirant-kunstenaars die dit soort onderwerp willen beheersen met een "S" vorm. Hierdoor dus de term "S-vormige vlam". Dit is een favoriet voor beginners, want het is een van de gemakkelijkste om te tekenen. Als je besluit deze vorm te gebruiken, dan zou het de buitenste schil van jouw tekening zijn.

 

De interne structuur?

 

Vervolgens moet je nadenken over de interne structuur van jouw tekening. Zodra je jouw gekozen vorm hebt getekend op papier, is het tijd om na te denken over wat je er binnen wilt plaatsen. Visualiseer een ontwerp dat je in de vorm zou willen plaatsen. Er is in principe geen beperking in het kiezen van een ontwerp en er zijn verschillende varianten beschikbaar om mee te spelen en te experimenteren.

 

Bijvoorbeeld kan je een kleinere versie van de vorm van de buitenste schil plaatsen. Dus als je een S-vorm als buitenmantel hebt, dan kan je een kleinere S-vorm erin plaatsen. Je kan slechts één of zelfs een aantal kleinere S-vormige vlammen met verschillende maten en vormen erin plaatsen. Het is in principe allemaal aan jou.

 

Voeg wat kleur Toe

 

Hoewel de vlammen in zowel zwart-wit en kleur kunnen worden getekend, kiezen voor de eerste optie zou beheersing van shading vereisen. Voor beginners wordt kleuren aanbevolen. Door dit te doen geef je leven aan jetekening. Dus voeg wat kleur toe aan jouw vlam. Onthoud hoe de vlam eruit zag toen je een lucifer opstak of wanneer je een aansteker aanstak. Indien mogelijk,probeer weer een vuurtje op te stoken, alleen maar om de werkelijke kleuren te zien.

 

Let goed op. Zie het verschil tussen het binnengedeelte van de vlam en het buitenste gedeelte. Als je goed kijkt, zul je zien dat de top blauw gekleurd is. De kern heeft ook deze kleur. Echter, naarmate je verdergaat van de kern, zul je zien dat tinten van geel, oranje en rood zijn verschenen.

 

Gebruik je fantasie en probeer om deze genoemde kleuren te mengen in jouw tekening. Schik ze zoals het in jouw model-vlam leek.

 

Leer Bloemen Tekenen

 

Bloemen zijn nog een ander favoriet onderwerp van kunstenaars om te tekenen. Dit komt waarschijnlijk omdat ze gemakkelijk zijn te vinden, natuurlijk mooi en eenvoudig te plaatsen. Hoewel je zou kunnen denken dat het tekenen van bloemen eenvoudig is, dit soort artistieke onderneming is eigenlijk een goede training voor het tekenen van veel meer complexe onderwerpen.

 

Er zijn verschillende bloemen over de hele wereld en je kunt kiezen om ze allemaal te tekenen, als je zou willen. Echter, je moet begrijpen dat ze allemaal uniek zijn. Daarom moet je ze anders benaderen bij het tekenen. Er zijn nog een aantal principes in het tekenen die van toepassing zijn op welke soort je gaat tekenen. Dus, hier zijn de basis dingen voor jou om te leren om bloemen te tekenen.

 

Raak niet te opgewonden, leer waar te nemen!

 

Bij het zien van een bloem, zijn je ogen zeker aangetrokken tot het midden. Daarom is het heel verleidelijk om te beginnen vanuit het centrum met tekenen. Maar wat de meeste beginnende kunstenaars niet begrijpen is dat het starten van uit het midden erg ingewikkeld is. Het is lastig, omdat je de overlappende vormen en kleine afstanden in het centrum zou moeten beoordelen. Als je het niet goed uitzoekt, is één ding zeker. Je krijgt een misvormde bloem.

 

Om dit te voorkomen, moet je beginnen van buiten aan de kenmerken van de bloem. Dit is zodat je kunt kijken naar de algehele proporties. Je kunt ook gebruik maken van negatieve ruimte om je te helpen bij het tekenen van de buitenste blaadjes.

 

Wees voorzichtig met je lijnen

 

Probeer met progressie in je werk te komen door de lijnen van elk bloemblad dat je kunt zien te volgen. Vergeet niet om alleen zo ver mogelijk te gaan. Ga nog niet verkorten of verlengen. Teken de randen heel stevig, maar lichtjes op gedeelten waar het middelste deel van je afbuigt. Wees ook bereid om lijnen niet af te maken. Dit betekent dat je met jouw potlood een nieuwe lijn maakt wanneer je overlappende bloemblaadjes ziet.

 

Schets het uit

 

Pen en potlood tekeningen van bloemen werken meestal goed, vooral als ze zuiver en soepel zijn getekend. Echter, ze werken ook vrij goed wanneer ze in een veel meer ontspannen manier worden getekend. Probeer om het gewicht van de lijnen die je zou gebruiken te overdrijven en wees niet bang om de druk te verlichten of zwaarder te maken. Je kunt losse of zelfs gekrabbelde tekentjes toevoegen. Dit zou overlappende bloemblaadjes suggereren.

 

Teken er iets tussenin

 

Als je gaat schetsen met lijn, is het goed om schaduwen onder je bloemblaadjes te tekenen, in plaats van een elk bloemblaadje precies uit te lijnen. Je kunt korte, gestippelde lijnen plaatsen. Deze kunnen suggereren dat er meeldraden geplaatst zijn in het midden van de bloem. Als je goed kijkt naar verschillende tekeningen, zul je zien dat de lengte van de bloembladeren en de maten sterk variëren. Dit is vooral zeer duidelijk als de bloem een bepaalde hoek heeft voor de kijker.

 

Kies een lichtbron

 

Je moet ook een lichtbron kiezen voor jouw tekening. Dit is belangrijk want hierdoor kun je de schaduwen en de lichtere delen van je foto bepalen. Dit geeft de tekening diepte en een veel meer realistische uitstraling.

 

Verbeter met variatie

 

Als je jouw tekenvaardigheden wilt verbeteren, kun je dit doen doormiddel van variatie. Probeer om de positie van jouw onderwerp of model variëren. Probeer het vanaf verschillende hoeken te tekenen. Je moet ook proberen verschillende lichtbronnen te gebruiken. Door dit te doen zul je zeker jouw vaardigheden verbeteren.

 

Leer Rozen Tekenen

 

Rozen zijn een van de mooiste bloemen. Ze zijn echter ook een van de meest moeilijk te tekenen vanwege de complexe vormgeving. Toch, in staat om hen te tekenen wordt beschouwd als een hele prestatie. Dus, hier zijn de basics als je wilt leren om een roos te tekenen.

 

Materialen

 

Wat je moet hebben: zachte pastels, Conte krijt of houtskool; teken papier; kneed gum; droge handdoek en vochtig washandje voor het reinigen van de handen; een wattenstaafje wordt gebruikt voor het mengen.

 

Kleuren

 

Je moet begrijpen dat als je jouw tekening in kleur wilt, je eerst moet oefenen met tekenen in zwart en wit. Het is belangrijk dat je in zwart en wit tekenen onder de knie hebt. Dit komt omdat de waarden van hoe licht en donker gebieden zijn, veel belangrijker zijn dan welke kleuren je wilt gebruiken.

 

Het is mogelijk voor jou om het te tekenen in geel of rood met groene bladeren. Je kunt het ook bijzonder maken, zoals roze en oranje, of gebruik je fantasie en maak een blauwe roos met paarse bladeren. Het hangt allemaal af van je smaak. Toch is het belangrijk dat jouw lijnen sterk zijn en je de juiste schaduw gebruikt voor een goede tekening ongeacht welke kleur je gebruikt.

 

Startpunt: De Werveling

 

Schets een werveling. Plaats deze ongeveer waar je het midden van je roos wilt hebben. Jouw werveling moet eruit zien als een niet gesloten cirkel die een overmaat aan het uiteinde heeft. Probeer het bochtig en elliptisch van vorm te maken. Teken dit eerst lichtjes met het door u gekozen tekenmateriaal.

 

Bloemblaadjes

 

Voeg wat bloemblaadjes toe rond het midden. Probeer om de lijnen kort te houden waar naar beneden zouden gaan naar de opvolgende rij van bloemblaadjes. Bloemblaadjes in het algemeen hebben C-vormige en omgekeerd-C-vormige lijnen. C-vormig voor de linkerkant van de roos en omgekeerd voor de rechterkant van de roos.

 

Probeer het tekenen van de lijnen van de bloemblaadjes eerst lichtjes. Nadat je de lijnen hebt getekend,is het tijd voor schaduw. Je gaat schaduw door de lijnen weg te vegen. Wees voorzichtig bij vegen, zodat je papier niet scheurt of een gat krijgt. Na het vegen, versterk de lijnen. Probeer ze sterk en donker te maken.

 

Opruimen

 

Schoon jouw tekening op door voorzichtig de losse stofjes erop weg te blazen. Zorg ervoor dat je de donkere gebieden niet aanraakt. Als je dat doet, zou het opnieuw vuil worden. Als er ooit een ongeluk als dit gebeurt, knijp je kneedgum een paar keer. Waarna je de ongewilde vegen voorzichtig kan verwijderen.

 

Om verdere schade te voorkomen, zou het beter zijn als drukt en optilt in plaats van wrijven zoals je dat met een normale gum zou doen. Als de vlek niet pal naast een lijn is, kan je gewoon zachtjes wrijven. Elke keer dat je kneedgum vuil wordt kun je het gewoon vouwen, zodat het vuile gedeelte aan de binnenkant geplaatst wordt. Strek en vouw een aantal keren. Zeker krijg je dan een schone ondergrond te krijgen in een mum van tijd.

 

Dingen om te onthouden

 

Als richtlijn kan je een boek of een foto van een schilderij dat rozen in zich heeft gebruiken. Onthoud de structuur. Let op het de vormen van de bladeren. Meestal is er een dip middellijn bij een bloemblad. Soms draait een deel ook onderuit. Voeg dit soort details toe in jouw tekening en je zult een roos hebben in een mum van tijd!

 

Leer Auto's Tekenen

 

Auto's kunnen een echt cool onderwerp zijn om te tekenen, vooral als je houdt van racen en andere sporten die betrekking hebben tot auto's. Of je nou een fan bent of niet, auto's zijn zeker een goed onderwerp om te tekenen. Dit komt omdat ze overal gezien worden en dagenlang stil kunnen staan, waardoor je meer tijd hebt om de belangrijkste dingen te tekenen. Hier zijn de dingen die je moet weten als je wilt leren om auto's te tekenen.

 

Leer de kenmerken

 

Om te beginnen moet je jezelf eerst blootstellen aan verschillende soorten auto's. Probeer te kijken naar verschillende foto's van coole auto's. Observeer hun vorm en de vorm van hun spoilers. Naast de vorm moet je ook letten op de kleuren en afbeeldingen. Bestudeer hoe de extra kenmerken werken, zoals uitklappende deuren en spoilers. Door dit te doen kun je jouw visualizatie en oriëntatie verbeteren kwa verschillende posities.

 

Zoek een model

 

Probeer ergens een model vandaan te halen. Je kunt een boek met auto's erbij halen, een echte auto of zelfs een speelgoedauto. Het hangt allemaal af van jouw voorkeur. Hoewel het verleidelijk is om een aantal auto's samen in één beeld te hebben, is het het beste om te beginnen met slechts één op het moment.

 

Hou het simpel

 

Begin met het maken van een schets van een normale vorm van een auto. Vergeet niet om het simpel te houden. Je kunt dit doen met behulp van basisvormen. Maak een ovaal voor de voorruit, een trapeziumvorm voor de kap, de zijkanten en de passagiersruimte. Ten slotte voeg je eenvoudige cirkels toe voor wielen.

 

Voeg nadruk toe

 

Vervolgens moet je beginnen met de nadruk toe te voegen aan je auto door een beetje druk toe te voegen op jouw schetslijnen. Probeer gebruik te maken van steeds donkerdere lijnen. Dit kan de vormen die je in de vorige stap hebt getekend er echt uit laten springen. Coole auto's hebben dynamische vormen. Ze hebben meestal vloeiende kappen of kappen met scherpe hoeken. In de meeste gevallen hebben ze ook vrij kleine passagiersstoelen. Bijvoorbeeld, een korvet heeft meestal grote wielkasten op de voorwielen. Echter, als je goed kijkt, zul je zien dat deze wielkasten gewoon simpele bogen zijn die van de kap tot aan de passagiersruimte gaan.

 

Doe cool en voeg accessoires toe!

 

Als je wilt dat je auto er echt cool uitziet, dan is het een must dat je het oppimpt door het toevoegen van graphics en coole accessoires. Een voorbeeld hiervan is een spoiler, die op zoiets als een vissenstaart lijkt. Het komt recht uit het achterste gedeelte van jouw auto. Je kunt deze tekenen op welke manier je maar wilt. Echter, als je eenmaal begint het tekenen, probeer je dan goed voor te stellen dat de auto in beweging is en dat er wind door de spoiler gaat. Vestig de spoiler op een manier waardoor het er natuurlijk uitziet en het lijkt alsof het in staat is door de lucht te snijden.

 

Het kan er ook uitzien als een vissenstaart die op zijn kant is gedraaid om te lijken alsof het is gemaakt om lucht te duwen waardoor de neus van de auto in de grond wordt geduwd. Teken dit recht van de achterkant. Het moet een hoekige lijn zijn die verandert in een vrij ondiepe boog. Hierna teken je de vorm van een beker eronder zodat het weer aansluit in de hoekige lijn die hecht aan de auto.

 

Teken wat Auto's

 

Als je racewagens tekent, staan er vast veel afbeeldingen op. Als dat zo is, vergeet dan niet om de graphics direct op de auto te tekenen. Dit is zo dat deze wikkelen om het lichaam. Dit geeft een veel meer natuurlijke uitstraling.

Copyright © 2024 allesovertekenen.nl - info [at] allesovertekenen.nl - Powered by AHB
allesovertekenen.nl is onderdeel van het netwerk van AHB / art3000
Andere sites van AHB: opplakken.com - poster-lijst.nl - poster-lijsten.nl - wissellijsten.info - posterlijsten.be - kliklijsten.info - fotolijsten.info - art3000.nl - lijstenmakerij.info - schilderijlijst.eu