Manga Stijl


Manga


Manga tekenen is een bepaalde manier van tekenen en is afkomstig uit Japan. Een aantal voorbeelden zijn de bekende tekenfilms zoals dragon ball en pokemon, welke zijn getekend via de Japanse stijl manga. Letterlijk betekent manga, beeldverhaal, vandaar dat we dit soort tekeningen vaak terug zien in strips en animaties. Kenmerkend voor manga tekeningen zijn over het algemeen de overdreven grote ogen met daarin allerlei sprankelingen en de sterk overdreven lichaamsverhoudingen zoals de lange armen, benen en de smalle taille zijn ook zeer typerend. Daarnaast zijn de kapsels van de personages ook erg opvallend, waarbij alle kleuren mogelijk zijn. In tegenstelling tot de superhelden uit de traditionele verhaal tekeningen, wordt bij manga tekenen vaak gedacht in thema's zoals onder andere robots, science fiction, mysterie, magie, legende, gevechtsport en liefde. De materialen die je kunt gebruiken voor het manga strip tekenen zijn in beginsel potloden en stiften.

 

Manga leren tekenen.

 

Als je echt goed Manga wilt tekenen, is het een goed idee om over de Japanse cultuur te leren. De meeste Anime zijn gebaseerd op Japanse verhalen en historische karakters. Het is ook beter als je leert om verschillende plaatsen en omgevingen in Japan te observeren. Dit is zodat je tekening een echt Japans gevoel heeft.

 

Het Haar.

 

Het haar van karakters is in het algemeen gebaseerd op een variatie van haarlokken. Vaak hebben deze vormen een soort van gras-achtige verschijning die een beetje meer krult aan het einde. Echter teken je elke haarstreng niet apart, inplaats daarvan, teken je het in groepen.
Het is belangrijk dat je er rekening mee houdt dat er een schedel onder het haar van je karakter zit. Veel artiesten vergeten deze factor en tekenen daardoor vaak hoofden met een rare vorm. Het is beter om eerst een hoofd zonder haar te tekenen zodat het er natuurlijk uitziet wanneer je het haar toevoegt.

 

Kleding en vouwen

 

Voor kleding zijn de vouwen erg belangrijke details waar je op moet letten. Je moet altijd onthouden om rekening te houden met in welke richting de stof getrokken zou worden. Dat is waar je de vouwen creëert. Vergeet ook niet om de delen waarop geen licht valt schaduw te geven, zoals groeven, plaatsen waar stof overlapt en gebieden binnen vouwen.

 

Voor vrouwelijke karakters, is de kleding gewoonlijk strakker aan het lichaam. Voor mannelijke karakters zijn ze meestal losjes. Er zijn ook lichaamsdelen waar altijd plooien voorkomen, of je een jongen of een meisje karakter tekent. Deze delen zijn doorgaans de schouders, het onderste deel van de taille, enkels en knieën. Er zitten minder kreukels op de kleding bij het onder- en bovenbeen, aangezien ze meestal los hangen of gewoon door zwaartekracht naar beneden worden getrokken. Zij hebben alleen plooien wanneer het been wordt opgetild.

 

De meest voorkomende kledingstukken zijn broeken, shirts, rokken, kimono's en capes. Manga art is dol op het gebruik van capes en kimono's, vooral als de setting van het verhaal ergens in het verleden is. School uniformen zijn ook een favoriet, die meestal bestaan uit broeken en jassen voor jongens en witte blouses en mini-rokjes voor meisjes.

 

Ogen

 

De ogen zijn het belangrijkste aspect van je karakter. Dit is wat hen onderscheidt van andere personages. Dus je moet leren om ze correct te tekenen. Voor de meeste gevallen zijn vrouwelijke ogen groot getekend. Ze zijn ook ingewikkelder dan mannelijke ogen, aangezien ze meestal veel glanzende gebieden hebben.

Het is belangrijk dat je een lichtbron kiest, zodat je weet waar je de witte glanzende gebieden op de ogen moet zetten. Voor mannelijke ogen, hebben ze glanzende gebieden, maar ze zijn minder duidelijk dan die van vrouwelijke karakters. Mannen ogen zijn ook smaller dan de ogen van vrouwen.

Een groot deel van de tijd, zijn ze ook schaduwrijk om leven te geven aan het karakter, vooral als deze een zeer mysterieuze persoonlijkheid hebben.

 

Leer Sailor Moon Tekenen

 

Als je niet weet wie Sailor Moon is, zij is de hoofdpersoon van een populaire manga-serie met dezelfde naam. Het werd voor het eerst gepubliceerd in 1991 en is gemaakt door Naoko Takeuchi. Sinds het eerst uit kwam, heeft deze manga veel heruitgaven gekregen, werd het afgesplitst naar verschillende verhaallijnen, werd vertaald naar het Engels en later werd het een anime. Als je wilt leren om Sailor Moon te tekenen, is het goed om verschillende foto's van haar te bestuderen. Maak kennis met de verschillende aspecten van haar persoonlijkheid terwijl je verschillende illustraties van haar te zien krijgt.

 

Materiaal

 

Er zijn een paar materialen die je nodig hebt voordat je kunt beginnen met tekenen. Ten eerste, moet je een aantal Sailor Moon manga boeken zien te krijgen. Haal een kopie bij een Anime boekhandel of zelfs bij jouw lokale boekhandel, bij de kinder secties. Pak wat potloden. Ook zou het beter zijn als je inkt pennen hebt. Nog beter als je verschillende kleuren hebt. Ten slotte moet je papier hebben.

 

Maak kennis: Ontmoet Sailor Moon

 

Als je geen fan bent, is het eerste wat je moet doen kennis met Sailor Moon. Blader door de verschillende delen van de Manga. Doe dit zodat je een idee van hoe je personage eruit ziet, zelfs voordat je haar gaat tekenen. Als je geen hard copy van een deel van een boek kunt krijgen, probeer dan te zoeken op het internet. Zeker kan je iets online vinden. Probeer na het browsen om te concentreren op slechts een enkele scène die je wilt tekenen.

 

Begin met tekenen

 

Teken een meisje dat een gezicht heeft met een lichte hart-vorm. Ze moet ook grote, ronde blauwe ogen hebben. Het is vrij normaal om het hartmotief door de hele manga tegen te komen. Dit komt omdat ze wordt beschreven als iemand met een heel goed hart.

Haar ogen moeten groot en uitnodigend zijn. Observeer de manga goed en je zult zien dat haar ogen een reflectie hebben. Je kunt dit effect bereiken door veel witte vlekken in haar ogen te zetten. Echter, er zijn juiste posities voor deze plekken en ze zijn ook afhankelijk van de richting waarin je karakter kijkt. Dus, ga terug naar je afbeelding en observeer het goed.

 

Het Haar Tekenen

 

Als je eenmaal de manier hebt bedacht waarop je haar ogen wilt tekenen, kun je nu het haar toevoegen. Sailor Moon's haar is haar handelsmerk. Dit geldt ook met de verschillende personages in de manga. Als je haar met een ander kapsel of haarstijl zou tekenen zou het haar Sailor Moon niet meer maken.

 

Als je goed kijkt, zal je zien dat haar hele hoofd een hart-vorm is, inclusief haar haar. Sailor Moon heeft heel lang haar dat altijd in paardenstaarten wordt gehouden. Dus, voeg wat lang haar en een grote pony toe die een hart vormt op het voorhoofd van je personage. Zet ook 2 kleine poefjes, eentje aan de rechterkant en eentje aan de linkerkant van haar hoofd.

 

Deze lijken een beetje op oren van een dier. Dit zijn ze echter niet. Die twee poefjes zijn eigenlijk haar haaraccessoires. Het kapsel dat zij draagt heet een "odango" kapsel, dit is gebaseerd op het Japanse woord voor rijstballen. Haar staartjes horen uit de twee pufjes te komen. Kleur haar haar geel als het al tijd om wat kleur in jouw tekening te zetten.

 

Het lichaam en kleding

 

Sailor Moons lichaam is vrij slank. Haar kleren zijn ook een ander kenmerk. Zij draagt een uniform, die in feite een wit-gekleurde matrozen jurk is. De korte rok is ook wit, maar heeft een aantal blauwe accenten. Ze heeft een grote rode strik met een hart-vormige hanger aan het midden van haar borst. Haar benen zijn slank en lang met rode laarzen.

 

Anime leren tekenen

 

Anime is tegenwoordig een van de populairste rages in de wereld. Dit soort cartoons zijn geliefd bij velen en het is enorm geëvolueerd naarmate er meer fans verslaafd raatken aan hun eigen anime karakters tekenen. Als jij een van degenen bent die wilt leren om anime karakters te tekenen, is hier de basis van wat je moet weten om te beginnen.

 

Wat is je personage?

 

Ten eerste moet je het karakter dat je tekent identificeren. Wie is hij / zij? Is hij / zij oud, een tiener, of een kind? Is je karakter goed of slecht? Kennismaking met de kenmerken van je karakter zou over het algemeen je gids zijn tot het in staat zijn om hem / haar uit je verbeelding te kunnen tekenen. Probeer een reeks van persoonlijkheidskenmerken te hebben voor je karakter, zodat je een basis hebt.

 

De Algemene Stijlen

 

Er zijn hoofd-archetypes gebruikt in het afbeelden van karakters in anime. Deze kunnen dienen als jouw basis, maar niet jouww gevangenis in het creëren van je eigen karakter.

 

Schattige karakters zijn meestal afgebeeld met grote ogen, ronde jukbeenderen, en nauw samen te stellen gezichtsdelen. Kwaadaardige karakters zijn meestal meer 'realistisch' opgesteld. Ze hebben ook scherpe uitstekende jukbeenderen en zeer kleine pupillen. Hun ogen zijn vaak schaduwrijk.

 

Shoujo karakters of die meisje-meisje karakters hebben meestal een scherpe kin en grote expressieve ogen. Ze hebben ook elegante neus bruggen en slanke lichamen. Domme karakters hebben ronde hoofden en lichamen. Ze hebben ook minder details en simplistische functies. Hun ogen zijn meestal klein, in sommige gevallen zijnhet gewoon punten. Als je karakter een vechter is, net als die in Dragon Ball Z, zou hij / zij ook simplistische kenmerken hebben, maar met overdreven lichaamsverhoudingen en een klein hoofd.

 

Dit zijn de fundamentele prototypes in het creëren van Anime karakters. Echter, beperk jezelf niet tot wat hierboven is vermeld. Probeer om te experimenteren en te spelen met de kenmerken. Dit is de enige manier waarop je je jouw karakter echt van jezelf kan maken en niet zomaar een gewone Anime karakter.

 

Kapsel

 

De mogelijke kapsels die karakters kunnen hebben zijn eindeloos. Dit is de schoonheid van Anime. Ze kunnen wilde, ongelooflijke kapsels hebben en ze zouden er nog steeds goed uitzien. Over het algemeen zijn haarlokken getekend in groepjes. Het enige wat je hoeft te doen is het tekenen van gras-gevormde bosjes van haar, alleen maar om hun kapsel wat vorm en stijl te geven. Pony's zijn komen vaak voor bij deze karakters. De kleur die je kunt gebruiken is niet beperkt tot zwart, blond, brunette of kastanjebruin. In feite hebben de meeste personages wild gekleurde haren, zoals groen, paars, roze en blauw.

 

Ogen

 

De ogen zijn meestal prominent bij Anime karakters. Dit is wat karakters onderscheidt van elkaar. Als je goed kijkt, zijn er een heleboel witte gedeelten in hun ogen. Dit is zodat het een reflecterend uiterlijk heeft. Dit maakt de ogen levendiger en aantrekkelijker. Je kunt dit vooral goed zien bij Shoujo karakters of andere vrouwelijke karakters.

 

Er is geen beperking aan de gebruikte kleuren. Sommige karakters hebben zelfs roze, en paarse ogen. Meestal, past de oogkleur ook bij de haarkleur. Je kunt een aantal blauw-harige karakters zien met blauwe ogen en paars-harige personages met roze ogen zien. Alles kan bij het kiezen van oogkleuren.

 

Kleding

De meeste Anime karakters zijn in schooluniformen of traditionele Japanse kostuums. Er zijn echter ook karakters die een Westerse stijl kleding dragen. Het is in principe afhankelijk van het algemene thema van het verhaal.

 

Japanse Animatie Leren Tekenen

 

Japanse animatie of Anime is één van de meest geliefde soorten cartoons over de hele wereld. Deze zijn in principe cartoons die zijn gebaseerd op de Japanse manga-serie, of comics die door te worden geanimeerd in het leven worden gebracht. Als je wilt leren om Japanse animatie te tekenen, zijn hier de dingen die je moet weten.

 

Ze zijn gebaseerd op Manga

 

Een ding dat je moet onthouden bij het tekenen van Japanse animatie is dat het gebaseerd is op Manga. De tekenstijl is vrijwel hetzelfde, het enige verschil is dat ze bewegen voor de geanimeerde versie. Hier zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden in deze stijl van cartoons tekenen.

 

Karakters hebben Wilde Kapsels

 

Als je karakters in dit soort genre observeert, zul je zien dat ze meestal wilde kapsels hebben. Mannelijke karakters hebben vaak lang haar. In feite zijn er een aantal shows die soms mannen hebben die perongeluk voor vrouwen worden aangezien vanwege hun lange lokken. Hun haarkleuren zijn ook wild. Je kan roze en groen-harige karakters zien. De stijl van het haar kan ook heel extreem zijn. Hun haar steekt vaak uit in verschillende richtingen.

 

Wanneer je haar tekent, hoef je het alleen in groepjes die als haarlokken zouden staan te tekenen. Voor de vrouwelijke karakters,komen paardenstaarten, hoofdbanden, vlechten en losse kapsels vaak voor. Voor mannen die lang haar hebben, los haar is ook in de mode, samen met paardestaarten. Pony's zijn ook voor beide geslachten.

 

De Algemene Man

 

De meeste mannelijke karakters zouden gespierd zijn. Veel van hen zijn afgebeeld om strijders van een soort zijn. Veel van hen zijn ook mager en lang. Het is normaal dat je blauw of zelfs roze gekleurd haar ziet bij mannelijke personages. Dit betekent echter niet dat ze homo zijn.

 

De Algemene Vrouw

 

De meeste vrouwelijke personages worden afgebeeld met slank lichaam en lange benen. Deze kenmerken worden ook benadrukt door de aard van de kleding die vrouwen dragen. Vaak dragen ze kleding die pronkt met hun lange benen, vooral als de setting van het verhaal in de moderne tijd is. De borsten zijn ook prominent aanwezig. Vrouwen hebben ook scherpere kinnen en een stompe neus.

 

Kleine mensen?

 

Wees niet verbaasd als je naar karakters kijkt die er uitzien als kleine mensen. Dit zijn de zogenaamde "Chibi's". Deze zijn in principe vervormde versies karakters. Hoewel proporties een regel zijn bij het tekenen, zijn Chibis bedoeld om een verwrongen verhouding te hebben. Dit wordt gedaan om een 'schattigheids' factor te bereiken. Dit type tekening wordt meestal gebruikt voor kind-achtige personages. Ze hebben grote hoofden, kleine lichamen, grote ogen en geen neus.

 

Schurken


Voor schurken, zijn karakters meestal meer realistisch getekend. Er is meer schaduw in het gezicht zodat het er enger uitziet en de gebruikte lijnen zijn meer krom dan glad en recht. Je kan ze meestal in de vorm van de maffia of bendes. Grote bazen zijn ook meestal niet gezien. Lichaamsdelen zoals handen, voeten of een mond met tabak zijn de meest gebruikte beelden wanneer de grote baas de focus is.

 

Schattig Vs. Macho

 

Voor schattige Anime zijn de karakters vaak simplistisch met grote ogen en een heleboel harten en tinten van roze. Echter, voor macho type Anime, hebben de karakters meer details en zijn realistischer gemaakt.

Copyright © 2023 allesovertekenen.nl - info [at] allesovertekenen.nl - Powered by AHB
allesovertekenen.nl is onderdeel van het netwerk van AHB / art3000
Andere sites van AHB: opplakken.com - poster-lijst.nl - poster-lijsten.nl - wissellijsten.info - posterlijsten.be - kliklijsten.info - fotolijsten.info - art3000.nl - lijstenmakerij.info - schilderijlijst.eu